2014 Yılının En İzlenesi Filmleri

Bu yıl oldukça güzel filmler vizyona girdi. Bu yazıda izlediğim filmleri değil de izleme listeme aldığım filmleri sıralayacağım. Okuduğum yorumlardan, giden arkadaşlarımdan aldığım güzel yorumlara göre bence 2014 yılının en iyi filmleri şöyle;

 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014) | IMDb 8.2

xmen
 Süper kahramanlar ekibi X-Men, dünyayı bu büyük felaketin etkilerinden korumak üzere Wolverine’i zamanda yolculukla geçmişe gönderir ve bu vahim olayı engelleye çalışır. Amaç, dünyadaki tüm canlı türlerinin geleceğine yön veren önemli bir tarihi olayı engellemektir. Kahramanlarımız, gençlik günlerindeki halleriyle omuz omuza çarpışmak, hem geçmişte hem de günümüzde büyük bir mücadele vermek zorundadır. (Kaynak)

Şef (2014) | IMDb 7.4

chef-film-sinema

Şef filmi 2014 Ağustos ayında vizyona girmiş. IMDB’den de oldukça iyi bir puan almış. Konusu özet olarak ; Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer.  Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl’a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi  işinin patronu ol! (Kaynak)

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti (2014) | IMDb 7.9
dawn-ofthe-planet-ofthe-apes-genel
Genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Caesar’ın kaçışının üzerinden on sene geçmiştir. Genetik evrim geçirerek daha da zekileşen Caesar, kendisi gibi oldukça akıllı olan diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Caesar’ın önderlik ettiği bu maymunlar 10 yıl öncesinde yayılan ölümcül bir virüs salgınından kurtulmayı başaran bir grup insanla karşı karşıya gelir. Ve her iki türün de tek bir amacı vardır, yeni dünya düzenini oluşturan ve söz sahibi olan tür olmak! (Kaynak)
Yarının Sınırında (2014) | IMDb 8.0
yarının-sınırında
Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir. (Kaynak)
Büyük Budapeşte Oteli (2014) | IMDb 8.2
GHB_0002 20130130.CR2
20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikayede, Avrupa’nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli’nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave’ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.’ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.’nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave’a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir. (Kaynak)
Kayıp Kız (2014) | IMDb 8.4
gone-girl-poster
Amerika’nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick’in ise kafası karışmıştır çünkü üst üste rüyalarında karısı Amy’yi vahşice öldürdüğünü görmektedir. Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de çevresi yalanlar ve ihanet ağlarıyla kuşatılır. Amy’nin hayatta olup olmadığı büyük bir muammadır. (Kaynak)
Yıldızlararası (2014) | IMDb 8.9
interstellar-sinematopya
Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper’un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir.. (Kaynak)
Bu liste tamamen kendi oluşturduğum, izlemek istediğim filmlerin listesidir. Eğer sizin izlediğiniz ve sevdiğiniz 2014 yılı filmleri de varsa yorum olarak yazarsanız çok sevinirim 🙂
Sevgilerle..
Benzer Yazılar;

  1. Chef ve Budap. i seyrettim ..ikisini de çok sevdim..

  2. Bende sana Lucy ‘i tavsiye ederim 🙂

    1. Tesekkurler izleyecegim 🙂

Yorumlarınız benim için değerli!