Hayal Panosu Nasıl Yapılır? #VisionBoard

Hayal panosu yapıp her gün bu panoya bakanların hayallerinin %90 gerçekleştiğini biliyor muydunuz? Bilmiyorsunuz. Çünkü ben uydurdum ama bence kesin olur gibi 🙂 Manifest olayını duydunuz mu? Manifest nedir? Kısaca istediğiniz bir şeyi zihninde canlandırmak. Bu bir gecede olan bir şey değil. Manifest uygulaması ile başarı için niyetinizi belirlemeli, bunun gerçekleşeceğine inanmalı ve ardından o soyut fikri hayata geçirmek için aktif adımlar atmalısınız. Bu yazıda Hayal Panosu nasıl yapılır konusuna değiniyorum. #VisionBoard

Hayallerini yaz, sonra dergilerden, internetten seni motive edecek hayaline en yakın fotoğrafları veya yazıları seç. Vision Board olarak da bilinen hayal panosu yapımı genel olarak poster boyutunda görseller, başarmaya çalıştığınız bir şeyi temsil eden her türlü resim ve metni içerir. Hayal panosunda neler olmalı derseniz; Bazı hayal panoları tek bir fikre odaklanırken, diğerleri geleceğin nasıl olmasını isteyebileceğinize dair daha büyük resme bakar.

Her gün görebileceğin bir duvara ya da bir deftere yapıştır. Hayalini somutlaştırmaya çalış ve her gün ona ulaşmak için bir adım at. Kişisel Hedef Belirlemek için öneriler yazımı da okuyabilirsiniz.

Kimse görmesin istiyorsan bilgisayar ya da telefonunda da oluşturabilirsin. Önemli olan seni motive edecek sözler ya da fotoğraflar kullanman. Bu arada daha fazla ilham veren hayal panosu örnekleri için hayal panosu pinterest araması yapabilirsiniz.

Hayal Panosu Ne İşe Yarar?

  • Görsel panoları yapmak eğlencelidir ve oldukça sanatsal/yaratıcı olabilir.
  • Vizyon panomu yapma süreci, hedeflerimi ve niyetlerimi kafama yerleştirmeme yardımcı oluyor ve onlara yoğunlaşmamı sağlıyor.
  • Hedeflerimi, dileklerimi ve değerlerimi temsil eden resimler ve kelimelerle birlikte vizyon tahtamı düzenli olarak görmek, bana ne yapmak, olmak ve sahip olmak istediğimi hatırlatmaya yardımcı oluyor. Ve hem bilinçli hem de bilinçsiz olarak bu şeylere doğru ilerlemeye devam etmeme yardımcı oluyor.

İlk adım, şu anda nerede olduğumu, hayatımda neyin işe yarayıp neyin yaramadığını düşünme şansım. Geriye dönüp geçen yıla, neler olduğuna, hangi hedeflere ulaştığıma, hangi dersleri öğrendiğime ve neye minnettar olduğuma bakmak demek. Bu adım gerçekten diğer her şey için zemin hazırlıyor.

Hedefler belirleme ve öncelik verme adımı: Kağıt ve kalemle oturup gelecek yıl için hedeflerimi düşünüyorum.

Bu ilk adım benim büyük beyin çöplüğüm ve büyük hedeflerden ve hayallerden (bir kitap yazmak, meditasyon yapmayı öğrenmek) küçük dilek listesi türlerine (yeni bir elektrikli süpürge almak) kadar her şeyi içeriyor. Niyetler (daha dikkatli olun, ailemle daha iyi bağlantı kurun) ve yıl için sözler (netlik, neşe, barış).

İlk beyin dökümünü yaptıktan sonra düşüncelerimi ve notlarımı gözden geçirip önceliklerimin ne olduğunu belirlerim bu hedefleri ya daire içine alırım ya da yeni bir liste oluştururum.

Gerçekten, gerçekten her şeyden önce olmasını istediğim şeyler neler?Bunlar kesinlikle hayal panoma giriyor. Diğer pek çok şey de panomda yer alacak, ancak önemlilerin yerlerini aldığından emin olmak istiyorum. Şimdi, hedeflerinizi somutlaştıran ve/veya sadece sizinle konuşan görselleri ve kelimeleri arama ve kesme zamanı.

Vizyon panonuz tamamlandıktan sonra, düzenli olarak göreceğiniz duvara asın. Düşünün; ofisiniz, yatak odanız veya oturma odanız. Bir vizyon panosu oluşturmak önemlidir, ancak onu düzenli olarak görmek de aynı derecede önemlidir.

Özetle; “Dream it, do it” 🙂

Sevgilerle..

Yorumlarınız benim için değerli!