Instagram Hesap Silme

Instagram (ve genel olarak sosyal medya) bir nimet ya da lanet olabilir. Bir milyardan fazla kullanıcısı olan fotoğraf paylaşım platformu, sevdiğiniz arkadaşlarınızın ve ünlülerin neler yaptığını takip etmenin harika bir yolu. Ancak yaptığınız her şeyi belgelemek zorunda olduğunuzu hissetmek yorucu olabilir ve herkesin hayatından “mükemmel” anlarına sürekli maruz kalmak depresyona bile itebilir. Bu yazıda Instagram hesap silme nasıl olur konusunu inceliyoruz.

İlginizi çekebilir; Pinterest Video İndirme – Programsız

Yalnızca fazla zaman almasından dolayı değil gizlilik güncellemeleriyle de bazı kişiler Instagram hesabını kapatmayı düşünüyor. Örneğin, Instagram’ın varsayılan ayarı, siz manuel olarak kapatmadığınız sürece konumunuzu otomatik olarak izler. Bu veriler, size çok zaman harcadığınız yere göre reklamlar göstermek için kullanılır. Ayrıca Instagram, uygulama içi etkinliklerinizi (beğeniler, yorumlar, hikayelerle etkileşiminiz vb.) Diğer kullanıcılarla paylaşır. Ardından, DM hizmetlerinde 2018’in başlarında gelen güncelleme vardı. Kullanıcıları üzen yalnızca “görülen” bildirim veya yazma balonu değil, durum etkinliği bildirimiydi.

Instagram Hesap Silme

Instagram artık kullanıcıları başkalarının ne zaman aktif olduğunu ve hatta en son ne zaman aktif olduklarını bildiriyordu. Bu özellik varsayılan bir ayardır, ancak hesap ayarlarının “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünden devre dışı bırakılabilir. Biraz daha az online olmayı istiyorsanız sosyal medya hesaplarınızı silmeyi veya devre dışı bırakmayı düşünüyor olabilirsiniz. Bu makale size Instagram hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi gösterecektir.

Bu arada instagramı tamamen kapatma konusunda kararsızsanız instagram hesap dondurma seçeneğini de kullanabilirsiniz. Hesabınızı dondurduğunuzda fikriniz değişirse yeniden açabilirsiniz. Fakat instagram hesap silme işleminden sonra hesabınız tamamen kapanır.

Instagram’ı kalıcı olarak silmek için aşağıdaki talimatları izleyin.

Instagram Hesap Silme Nasıl Olur?

Hesabınızı sildikten sonra bu işlemin geri alınamayacağını unutmayın. Takipçiler, beğeniler ve yorumlar dahil tüm fotoğraflarınız ve hesap geçmişiniz kalıcı olarak silinecek ve başka bir hesap oluşturduğunuzda aynı kullanıcı adını kullanarak kaydolamayacaksınız. instagram hesap silme linki aşağıdadır.

Instagram hesabı nasıl silinir?

  • Bir bilgisayar veya mobil tarayıcıdan instagram.com adresinde hesabınıza giriş yapın. Maalesef hesabınızı Instagram uygulamasından silemezsiniz.

    Hesabını Sil sayfasına (https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/) gidin.
  • Bu sayfaya geldiğinizde, “Hesabınızı neden siliyorsunuz?” Seçeneğinin yanındaki açılır menüden bir yanıt seçin.
  • Şifrenizi tekrar girin.
  • “Hesabımı kalıcı olarak sil” i tıklayın.

    Her şeyi kalıcı olarak silme konusunda huzursuzsanız veya sadece sosyal ağa ara vermeyi tercih ediyorsanız, Instagram’ın geçici bir devre dışı bırakma seçeneği vardır. Bu, kullanıcıların hesaplarını bir süre devre dışı bırakmalarına ve daha sonra geri dönmelerine olanak tanır; bu, hesabınız devre dışı bırakıldığında profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız ve beğenilerinizin diğer kullanıcılardan gizleneceği ve yeniden etkinleştirmeyi seçtiğinizde tümü yeniden görüneceği anlamına gelir.

İlginizi çekebilir; Youtube Kanalınıza Abone Olanları Görmek

Instagram hesabı nasıl devre dışı bırakılır? Instagram Hesap Dondurma

Bir bilgisayar veya mobil tarayıcıdan instagram.com adresinde hesabınıza giriş yapın. Maalesef hesabınızı Instagram uygulamasından devre dışı bırakamazsınız. instagram hesap dondurma linki bulmak kolaydır. Bunun için aşağıdaki adımları kontrol edin.

  • Profilinize erişmek için sağ üst köşedeki kişi simgesine tıklayın.
  • “Profili Düzenle” yi tıklayın.
  • Sayfanın en altına gidin ve sol alt köşedeki “Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak” seçeneğini tıklayın.
  • Bu sayfaya geldiğinizde, “Hesabınızı neden devre dışı bırakıyorsunuz?” Altındaki açılır menüden bir yanıt seçin.
  • Şifrenizi yeniden girin.
  • Şifrenizi girdikten sonra, “Hesabı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak” düğmesi görünecektir.

    Tıklayın ve siz onu yeniden etkinleştirene kadar hesabınız devre dışı bırakılacaktır. Bunun etkili olması birkaç saat sürebilir.

Sevgilerle

Bu yazıyı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız fazlasıyla teşekkür etmiş olursunuz.

Daha fazla bilgi için beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın – FacebookInstagramPinterest ve Twitter.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: