hcagla.com

Yavaş Yaşama Dair En İyi 5 Kitap

Birçoğumuz kabul edilmiş hissetmek için tüm başarılarımızı sergilemeyi severiz; bir zorunluluktan diğerine koşarsak kendimizi üretken ve önemli hissederiz. Çoğu zaman sırf nefes almak yanlış geliyor diye takvimimizdeki boş bir yeri doldurmanın bir yolunu buluruz. Yavaş yaşama dair en iyi 5 kitap listesindeki kitaplarla bu konuda detaylı bilgiye ulaşabiliyoruz.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Yavaş Yaşam Felsefesi

Günün sadece bazı kısımlarından zevk almak yerine, tümünden zevk almayı tercih etmez miydin? Yoğun bir yaşam yerine dolu dolu bir yaşam sürmeyi tercih etmez miydiniz? Yavaş yaşam bu farkındalığı arttırmak isteyenler için bu kavramı ortaya atıyor. Yavaş yaşam, hayatınızı ağır çekimde yaşamakla ilgili değildir. Her şeyi doğru hızda yapmak ve acele etmek yerine ilerlemekle ilgili. Yavaş yaşamak, yavaş giderek zaman kaybetmek değildir; sizin için en önemli olan şeyleri yaparak zaman kazanmakla ilgilidir.

Yavaş Yaşamı Anlatan Kitaplar

  1. Yavaş (Carl Honore)

“Zaman daha fazla kontrole sahip olmaya başladıkça teknoloji her şeyi daha da hızlı yapmayı mümkün kıldı; telaş ve acelecilik hayatın her safhasına girdi. Artık insanların daha hızlı düşünmesi, çalışması, konuşması, okuması, yazması, yemek yemesi ve hareket etmesi bekleniyordu.”

2. HYGGE Danimarkalıların Mutluluk Sırrı – Meik Wiking

“..mutluluk , bizi bulması olası ama güç olan büyük çaplı bir talihten çok, her gün yaşanan küçük güzelliklerden ya da zevklerden ibarettir…”

3. Özcülük: Daha Azın Disiplinli Arayışı – Greg McKeown

“Hayatlarımıza net sınırlar koymadığımızda sonunda başkalarının bizim için koyduğu sınırların ardına hapsolabiliriz.”

4. Yalnızca Yavaşladığında Görebileceğin Şeyler Haemin Sunim

“Zihniniz neşeli ve sevecen olduğunda dünya da öyledir. Zihniniz olumsuz duygularla dolu olduğunda dünya da olumsuz görünür. Kendinizi allak bullak olmuş ve yoğun hissettiğinizde çaresiz olmadığınızı hatırlayın. Zihniniz durulunca dünya da durulur.”

5. Dijital Minimalizm – Cal Newport

“Yalnız kalmaktan kaçındığınızda bunun size sağlayabileceği olumlu şeyleri kaçırırsınız: zor sorunları çözme becerisi, duygularınızı anlamlandırma, medeni cesaret geliştirme ve ilişkilerinizi güçlendirme, yalnız kalmanın getirilerinden sadece birkaçı.”

Sevgilerle

Bu yazıyı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız fazlasıyla teşekkür etmiş olursunuz.

Daha fazla bilgi için beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın – Facebook, Instagram, Pinterest ve Twitter.

Exit mobile version