2020 Haziran Ayı Okuma Listesi

Haziran kitap listem hazır. En son Umberto Eco- “Gülün Adı” isimli kitabı okudum. Bir hafta kadar okumaya ara verdim çünkü Gülün Adı’nı okuduktan sonra biraz da üstünde düşünmek için ara vermek gerekiyor 🙂 2020 Haziran Ayı Okuma Listesi yazım belki yeni kitap listenizi hazırlarken bir fikir verebilir.

Ben aynı anda iki kitap okuyorum. Biri genelde Eski Türk Edebiyatı klasiklerinden oluyor.

İlk kitabım Madelline Miller – Ben, Kirke.

Kitap İthaki yayınlarından çıktı. Goodreads okurlarına göre 2018 yılının en iyi fantastik romanı seçilmiş.

Kitabın arka kapağından ilgi çekici bir cümle, “Bunun üzerine denizin derinliklerindeki kadim bir tanrı seslendi: Öyleyse çocuğum, başka bir dünya yap.”

Ben, Kirke ile aynı anda okuyacağım kitap ise Türk Edebiyatının önemli eserlerinden. Namık Kemal – Vatan Yahut Silistre

Kitap Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan. Tiyatro türünün vatan sevgisini anlatan en güzel örneklerinden. Vatan Yahut Silistre ilk kez 1 Nisan 1873’te sahnelenmiş.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Yeni Yıla Yaklaşırken Okunması Gereken Kitaplar

Arada küçük notlarla ilham veren bir kitap olan Günlük Ritüeller – Mason Currey okuyorum. Haziran ayında bu da bitirmek istediklerimden. Büyük eserlerin yaratıcıları nasıl çalışır? Bunun cevabını veren güzel bir kitap. Mozart, Çaykovski , Kant, Tesla… Hepsinin çalışma aşamaları ve yöntemleri bu kitapta ele alınmış. Sıkmayan, günün küçük 5-10 dakikalık zamanlarında ele alıp okunmalık bir kitap.

Son olarak daha önce başladığım ama bitiremediğim Saatleri Ayarlama Enstitüsü – Ahmet Hamdi Tanpınar. Edebiyatın usta kalemlerinden. Sadece bir yazar değil aynı zamanda araştırmacı ve edebiyata büyük katkılar sağlamış bir eğitimci benim gözümde.

Benim Haziran için düşündüğüm liste bu şekilde. Sizin de okuyacaklarınız hazırsa yorumlarda iletmeyi unutmayın.

Sevgilerle

2020 Haziran Ayı Okuma Listesi yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız fazlasıyla teşekkür etmiş olursunuz.

Daha fazla bilgi için beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın – Facebook, Instagram, Pinterest ve Twitter.

Yorumlarınız benim için değerli!