hcagla.com

“Kasım” İçin Kitap Önerileri

kitap sözleri

Kitaplardan edebiyat kategorisine çevirmemde ki amaç sadece yüzeysel kitap önerileri değil biraz edebiyata da inmek istememdendi. Yüksek lisans tamamlayıp yeniden bir lisans programına yazılmak istedim ve her zaman kalbimde ayrı bir yeri olan Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt yaptırdım.

Sınavsız ikinci üniversite olarak geçen Anadolu Üniversitesi programı kapsamında oluyor. Şu an ikinci sınıftayım iyi k kayıt yaptırmışım diyorum. Kitap okumayı zaten çok seviyorum ama okudukça, öğrendikçe daha da çok seviyorum. Yazar olmanın, gerçek yazarlıktan bahsediyorum, aslında ne kadar zor bir yolculuk olduğunu bir kez daha anlıyorum. 

Kasım ayı için önereceğim kitaplar biraz daha sıcak hissettiren kitaplardan olacak. Kimi okuduğum kimi okumadığım kitaplar. Listeme aldığım o kadar fazla kitap var ki!

Kasım ayına yakışan 4 farklı kitap önerisi;

Umberto Eco – Gülün Adı

“Bir anlamda ortaçağda geçen, Hıristiyanlık düşüncesini tartışan tarihsel bir roman, bir anlamda da ustaca kurulmuş polisiye ve sürükleyici bir öykü. Ve en önemlisi olağanüstü bir dil ve benzeri az bulunur bir sanat yapıtı.” Epey kalın bir kitap. Aldım ama henüz okuyamadım. 

Ursula K. Le Guin – Hayaller Şehri

“Hayaller Şehri, gerçeği yitirişin, düşlere uyanışın, sarı gözlü bir yabancının varoluşunun gizini arayışının öyküsü.” Yazarın daha önce hiç kitabını okumadım ve büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum çünkü kendisi edebiyatımızda oldukça önemli bir yere sahip. 

Birhan Keskin – Fakir Kene

19 şiirden oluşan bir şiir kitabı. Bence sonbahara en çok yakışanlardan biri şiir okumak. Şiir okumayı ben çok severim. Özellikle canım sıkkınken bana çok iyi gelir. Tabii posta gazetesi şiirlerinden bahsetmiyorum :))

Vladimir Pistalo – Tesla: Maskelerle Çevrili Bir Hayat

“Sırbistan’ın en prestijli edebiyat ödülünün sahibi Tesla: Maskelerle Çevrili Bir Hayat çağının ötesindeki bir mucidin, bir deli-dâhinin, sırlarla dolu bir adamın hikâyesini anlatıyor. Vladimir Pištalo elektrik yüklü, eğlenceli üslubu ve ustaca kurgusuyla hem biyografik roman türüne yeni bir soluk getiriyor hem de hiçbir ayrıntıyı atlamadan, Nikola Tesla’nın bilinmezlerle dolu hayatını aydınlatıyor.”

Benim bu sonbahar için önereceğim kitap isimleri ve yazarları bu şekilde. Bu kadarını okuyabilecek miyim? Sanmıyorum, çünkü sınavlarım başlıyor ama listenize ekleyeceğiniz kitaplar olabilir diye düşündüm. Sizin önerdiğiniz başka kitaplar varsa lütfen yorumlarda paylaşın, burayı biraz edebiyata boğalım 🙂

Sevgilerle..

Exit mobile version