İlk defa kendimi bu kadar mutsuz hissettim. Kendimi beğenmemeye başladım. Bu da beraberinde stres, asosyal bir insan olma gibi olumsuzlukları getirdi. Sağlıklı Beslenmeye Nasıl Başladım? Nasıl İnceldim? yazısını tüm bunların sonunda yazıyorum. Ayrıca Nasıl 11 Kilo Verdim yazımı da okuyabilirsiniz.
Kilolu olmak çok mu kötü? Hayır. Ama ben alışık değilim.
Şok diyetler denedim ilk başlarda, hepsinin sonu hüsran. Sonra Karatay diyeti, dr.Oz diyeti falan gibi bir sürü diyet sistemini uygulamaya çalıştım olmadı.
Yaklaşık 2 hafta önce yazlıktan döndük. Saçlarım kopmaya, dökülmeye başladı. Gür ve 1 tokanın asla tutmadığı saçlarım azıcık kalmaya başladı. Saç bakımla ilgili yazılar okurken tek bir noktada toplandı hepsi; saç sadece dışardan yağlarla düzelmez. Mutlaka sağlıklı besinlerle içten desteklenmeli.
Bunu farkettikten sonra sağlıklı tercihler yapmaya karar verdim. Çünkü sadece saçlarım değil cildim de aşırı mat. Yani bana komple baktığınızda o sağlıklı, ışıl ışıl parlamayı görmek imkansız. Sürekli yemek sipariş veren, hamurişi düşkünü bir insanım.
İleriyi düşündüm. Ben güzel ve sağlıklı yaşlanmak istiyorum. Yaşlılığımı hastaneye kontrole giderek geçirmek istemiyorum. Mina Urgan’ın kitabında bahsettiği gibi “delikanlı gibi yaşlanmak istiyorum.” Bunları düşünerek buzdolabını komple boşalttım. İçine sadece sağlıklı besinlerden oluşan bir liste yaptım.
Selahattin Dönmez’in 6 günde 3 kg yağdan verin listesiyle işe başladım. Listeye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Baktım ki salata güzel gidiyor, sevdiğim şeylerle çeşitlendirdim. Eğer evde hiç yemek yoksa kendime tam tahıllı ekmeklerden minik bir tost yapıyorum. Böylece pizza, karbonhidrat krizlerimi de hafif atlatıyorum.
Lütfen kendinize bir iyilik yapın, kötü görüntü için değil sağlıklı olmak için bu işe başlayın. Zayıflamalıyım düşüncesini ben attım kafamdan. Kilo vermeyebilirim (bu arada farketmeden inceliyorsunuz) ama sağlıklıyım diyorum. Vücuduma çöp besin sokmuyorum. Sık sık birşeyler içiyorum aralarda. Böylece açlık krizi yaşamıyorum. Mesela yeşil çay, bitki çayları, sade Türk Kahvesi gibi..
Ayrıca sağlıklı beslenmeyle ilgili belgeselleri mutlaka izleyin. Aslında ne kadar boş yiyecekler yediğimizi, vücudumuza neler yaptığımızı göreceksiniz. Mutlaka sizi motive edecektir. Sağlıklı diye tatsız tuzsuz olduğunu sanmayın. Mesela ben geçen hafta akşam çayın yanına sağlıklı poğaça yaptım. Baya yedim ertesi gün tartıda 200 gram eksiktim. Hem de tadı nefisti. Bunlar benim önerilerim. Umarım işinize yarar. Yediğimi, içtiğimi, sporumu paylaştığım hesabımı takip edip gün içinde nasıl beslendiğimi görebilirsiniz.
Sevgilerle..