hcagla.com

Şekersiz Beslenirsek Ne Olur?

Yıllarca denediğim diyetler ve sağlıklı beslenme çalışmalarından öğrendiğim tek şey şekeri bırakmadan zayıflayamadığım. En hızlı kilo verdiren diyet kesinlikle şekersiz beslenme yolu. Peki 1 ay Şekersiz Beslenirsek Ne Olur?

Aşırı şeker tüketimi;

Diyetteki şeker miktarını azaltmak, bir kişinin bu sağlık koşulları riskini azaltmasına yardımcı olur.

Şekeri bıraktıktan sonra halsizlik ve yorgunluk halinin kalmadığını göreceksiniz. Sürekli aç hissetmek olayı da son bulacak. Yüksek şekerli yiyecekleri sağlıklı seçeneklerle değiştirmek, bir kişinin gerekli tüm vitamin ve minerallerini ilave kalori olmadan almasına yardımcı olabilir. Gerekirse kilo vermelerine de yardımcı olabilir.

21 gün şekersiz beslenme sonuçları merak ediyorsanız yalnızca 1 hafta sıkı bir şekilde şekersiz beslendim. Bu 1 hafta şekersiz beslenme sonunda direkt olarak bel ve göbek bölgem inceldi. Enerjim ve ruh halim yerine geldi. Yemek yedikten sonra gelen o ağırlık ve hantal hal tamamen yok oldu.

Bu arada şekersiz beslenmenin faydaları için That Sugar belgeselini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Şekeri Bırakmak İçin Öneriler

1. Yavaşla

Diyet değiştirirken hatırlanması gereken en önemli şeylerden biri, bunu yavaş yavaş yapmaktır. Şekerle dolu bir diyetten şekersiz bir diyete geçmek yavaş bir süreç olmalıdır.

En belirgin şeker kaynaklarını ortadan kaldırarak başlamanıza yardımcı olabilir. İnsanlar kek gibi unlu mamullerden kolayca kaçınabilir. Şeker ve şekerli içecekleri çıkarmak da başlamak için mükemmel bir adımdır.

Bir kişi ayrıca kahve veya çayına ekledikleri şeker ve krema miktarını azaltmayı deneyebilir ve hiç kullanmamaya kadar çalışabilir.

2. Ürün etiketlerini okuyun

Bir kişi en bariz şekeri diyetinden çıkarmayı başardığında, dikkatlerini şeker içeren diğer ürünlere çevirebilir. Ürün etiketlerini okumak, kaçınılması gereken şeker türlerini belirlemelerine yardımcı olabilir.

Gıda etiketlerinde şeker için en az 61 farklı isim var. En yaygın olanları şunlar:

İnsanlar ayrıca, “-ose” ile biten bir içerik listesindeki herhangi bir maddenin de bir şeker türü olduğunun farkında olmalıdır. Bu bileşenlerin örnekleri şunları içerir:

Şekerler birçok farklı süpermarket gıdasında saklanır. Şekersiz bir diyet uygulamak isteyen insanlar için etiketi okumak bir zorunluluktur.

Salata sosu ve çeşniler, makarna sosu, kahvaltılık gevrekler, süt ve granola barlar gibi ürünlerin içerik listesinde genellikle şeker bulunur.

3. Basit karbonhidratlardan kaçının

Birçok şekersiz diyet, insanların basit karbonhidratlardan kaçınmasını da önerir. Basit karbonhidratlar arasında beyaz un, beyaz makarna ve beyaz pirinç bulunur.

4. Yapay şekerlerden kaçının

Yapay şekerler, diyet endüstrisinde bir tartışma konusudur. Şekerden çok daha tatlıdırlar ancak çok az kalori içerirler veya hiç kalori içermezler.

Bu nedenle, şekersiz bir diyet uygulayan bir kişi, aşağıdakiler gibi yapay şekerlerden kaçınmalıdır:

İnsanlar, özellikle düşük şeker, düşük kalorili veya diyet gıda olarak pazarlanan herhangi bir şeyde, içerik listelerinde bu tatlandırıcıların kimyasal adlarını da arayabilirler. (Detaylı yazı için buraya da bakabilirsiniz: Dosya: Gıda Katkı Maddeleri )

Kimyasal isimler şunları içerir:

5. Şeker içmeyin

İşlenmiş gıdalarda şekerden kaçınmak kolay olabilir. Bununla birlikte, şekerle tatlandırılmış içecekler, diyetteki ilave şekerlerin en önemli kaynakları arasındadır. Bunlara soda, özel kahve, şekerli çaylar ve meyve suları dahildir.

6. Bütün gıdalara odaklanın

Şekersiz bir diyet uygulayan bir kişi de bütün gıdaları yemeyi hedeflemelidir. İşlenmiş gıdaların rafine bileşenler veya ilave şekerler içermesi daha olasıdır.

Tam ve eksiksiz gıdalara odaklanan diyetler aşağıdaki seçenekleri içerir:

Bazı insanlar diyetlerinde sade yoğurt, basit peynirler ve süt gibi az miktarda süt ürünü bulundurmayı tercih edebilir.

7. Öğünleri planlayın

Plansız bir diyete bağlı kalmak zordur. Bir kişi kendini aç hissettiğinde, besleyici öğünleri ve sağlıklı alternatifleri yoksa şekerli bir atıştırmalığa ulaşma olasılığı daha yüksek olabilir.

Birçok insan tüm hafta boyunca hem alışverişlerini hem de yemek hazırlığını yapmak için bir gün ayırır. 

8. Baharatlayın

İnsanlar şekerin yerini almak için yiyecek ve içeceklere birçok tatlı tadı olan bitki ve baharatı kolayca ekleyebilirler.

Yaygın ikameler arasında tarçın , hindistan cevizi, kakule ve vanilya bulunur. Bunlar kahve, yulaf ezmesi veya yoğurda lezzetli bir katkı olabilir.

Sevgilerle

Bu yazıyı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız fazlasıyla teşekkür etmiş olursunuz.

Daha fazla bilgi için beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın – Facebook, Instagram, Pinterest ve Twitter.

Exit mobile version