Kitap okuma listeleri oluşturmayı ve takip etmeyi çok seviyorum. Kitap kulüplerinin listelerini kaydederek inceliyorum genellikle. Bu yazıda da her ay için kişisel gelişim kitap listesi oluşturmak istedim. Ben aylık kitap okuma listemi hazırlarken bir Türk Edebiyatı bir klasik ve bir kişisel gelişim kitabı taslağında hazırlık yapıyorum. Siz de her ay listenize eklemek için bir kitap bulabilirsiniz burada.
Kişisel Gelişim Kitap Listesi
Olumlu İçerik Okumanın ve İzlemenin Faydaları yazım da ilginizi çekebilir.
Ocak
Listenin en başına Metis Edebiyatdışı serisinden Johann Hari tarafından kaleme alınan Çalınan Dikkat isimli kitabını koyuyorum. Şu anda onu okuyorum ve çevremdeki herkese zorla okutmak istiyorum. Ocak bunun için iyi bir ay diye düşünüyorum. Yeni kararlar ve başlangıçlar sunabilir.
Gazeteci-yazar Johann Hari, son yıllarda bir şeylere odaklanmakta ne kadar zorlandığını fark ettiğinde suçu önce kendisinde aramış. Ama sonra aslında çoğu insanın aynı sorundan muzdarip olduğunu görmüş. Böylece meseleyi araştırmaya, uzmanlarla görüşmeye başladığında çok daha derin ve kapsamlı nedenlerin söz konusu olduğunu keşfetmiş. Çalınan Dikkat’te Hari bu nedenleri detaylarıyla ele almanın yanı sıra, dikkatimizi geri kazanmanın yollarına kafa yoruyor.
kitapyurdu.com
Şubat
“Atomik Alışkanlıklar” (James Clear): Kötü Alışkanlıklardan Kurtulup İyi Alışkanlıklar Edinmek İçin Kolay ve Etkisi Kanıtlanmış Bir Yöntem sunan kitapla birlikte kendinize olumlu alışkanlıklar kazandırabilirsiniz.
Mart
“Sınırsız Güç” (Anthony Robbins): Yeni yılın başında motivasyonunuzu artırmak ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için bu kitabı okuyabilirsiniz. Anthony Robbins’in etkili stratejileriyle kendinizi geliştirebilirsiniz.
Nisan
“Saf Mutluluk” (Joseph Campbell): İlişkiler ve iletişim üzerine önemli bilgiler sunan bu kitap, sevgi dolu bir Şubat ayı için ideal bir seçim olabilir.
Mayıs
“Stres Yönetimi: Başarıya Ulaşmak için Etkili Stratejiler” (Cary Cooper, Stephen Palmer): Hayatınızı kolaylaştırmak, stresle başa çıkmak ve zorlukları aşmak için pratik yöntemler sunan bu kitap, Mart ayında sizi ilhamlandırabilir.
Haziran
“Sanatçının Yolu” (Julia Cameron): Yaratıcılığınızı geliştirmek ve yeni fikirler üretmek istiyorsanız, bu kitap size ilham verebilir. Nisan ayında doğanın canlanmasıyla birlikte kendinizi yeniden keşfedebilirsiniz.
Temmuz
“Checklist Manifesto” (Atul Gawande): Zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek ve verimliliğinizi artırmak için bu kitabı okuyabilirsiniz. Mayıs ayında hedeflerinize odaklanmak için mükemmel bir seçim olabilir.
Ağustos
“Ne Yiyeceğimi Şaşırdım” (Banu Taşçı Fresco): Yaz mevsiminin başında beden ve ruh sağlığınıza özen göstermek için bu kitap size rehberlik edebilir. Kendinizi iyi hissetmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek için önemli ipuçları içerir.
Eylül
“Sahip Olmak ya da Olmak” (Erich Fromm): Tatil döneminde kendinizi keşfetmek ve gerçek anlamda mutluluğu bulmak için bu kitap size yön verebilir. İçsel huzur ve memnuniyet üzerine derin bir düşünce sunar.
Ekim
“Zengin Baba Yoksul Baba” (Robert T. Kiyosaki): Finansal bağımsızlık ve yatırım konularına ilgi duyuyorsanız, bu kitap size önemli perspektifler sunabilir. Ağustos ayında mali hedeflerinize odaklanabilirsiniz.
Kasım
“Var mısın?Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler” (Doğan Cüceloğlu): Hayatı dolu dolu yaşamak için kış aylarında içinizi ısıtacak, kendinizi tanımanızı sağlayacak bir kitap.
Aralık
“Outliers (Çizginin Dışındakiler)Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur?” (Malcolm Gladwell): Bu kitapla başarının gerçek hikayesini okuyabilirsiniz.
Sevgilerle
Bu yazıyı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız fazlasıyla teşekkür etmiş olursunuz.
Daha fazla bilgi için beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın – Facebook, Instagram, Pinterest ve Twitter.
Yorumlarınız benim için değerli!