Felsefeye hangi kitapla başlanır? Son zamanlarda sık sık okuduğum ya da duyduğum bir cümle. Sanata, felsefeye, bilime yönelmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum diyenler için ilk seri Yeni Başlayanlar için Felsefe Kitap Listesi oldu. Çünkü en iyi felsefe kitapları aslında dünya anlayışımızı değiştirebilir.
Felsefe yolculuğunuza başlamanıza yardımcı olmak, zihninizi derinleştirmek ve dünyayı anlamak için okuyabileceğiniz yeni başlayanlar için felsefe kitapları listesi hazırladım.
Bu yazı da ilgini çekebilir: Etkili Kitap Okumak Ama Nasıl?
Felsefe Okumak İnsana Ne Kazandırır?
Felsefeye giriş dersleri nasıl faydalar sağlamaktadır? sorusuna gelirsek… Felsefe, öğrencinin net bir şekilde akıl yürütme, iyi argümanları kötü argümanlardan ayırt etme, karmaşık bir soru labirentinde gezinme ve genellikle duyguların yönettiği durumlarda zeka ve mantığı kullanma becerisini geliştirmede de çok etkilidir. (Kaynak)
- Felsefe sadece teorik bir disiplin değil, aynı zamanda pratiktir: kişisel gelişim, etik, daha iyi bir toplum ve daha iyi bir insan için.
- Eleştirel düşünmeyi kolaylaştırır.
- Dünyaya ve topluma başka bir gözle bakmaya olanak tanır.
- Gözü ve zihni keskinleştirir.
Felsefeye Başlangıç Kitapları
Felsefenin Kısa Tarihi – Nigel Warburton
Sokrates’ten Marx’a, Aristoteles’ten Wittgenstein’a kadar Batı felsefesine damga vurmuş filozofların hikayelerini temel düzeyde öğrenebilirsiniz. Kısa kısa, anlaşılır ve akıcı bir dille kaleme alınmış.
Etika- Spinoza
Etika kitabı felsefenin yapı taşı eserlerinden biri sayılmaktadır. Felsefeye giriş için mutlaka kitaplığınızda olması gereken bir eser.
Her Şey Ne Anlama Geliyor? -Thomas Nagel
Bu eserde de dokuz farklı soruya yanıt veriliyor. Hayata dair düşüncelerin üzerinden kısaca ve akıcı dille geçen Nagel “Yaşamın Anlamı” gibi konulara değiniyor.
Felsefe Kitabı – Kolektif – Alfa Yayınları
Alfa Yayınlarının klasikleşmiş kitaplarından biri. Karmaşık teorileri adım adım çözen şemalar, kolayca anlayacağınız kısa ve öz açıklamalar ile felsefeye girişi hem eğlenceli hem de anlamlı kılıyor.
Devlet – Platon
Felsefe dendiğinde Platon’dan Sokrates’ten bahsetmesek olmaz. Devlet eserinde Sokrates’in mutlu ve sağlıklı bir toplum yaşamı için fikir yürüttüğü devlet modeli yer alır. Platon’un yazdığı eserde Sokrates’in söylemlerine yer verilmiştir.
Batı Felsefesindeki 100 Temel Mesele (Michael Bruce & Steven Barbone)
Özellikle Çağdaş ve Batı Felsefesi’nin 100 temel sorununu masaya yatıran bir eserdir. Felsefenin derinlerine dalmadan önce okunabilecek felsefeye başlangıç eserlerinden biridir.
Böyle Buyurdu Zerdüşt – Friedrich Wilhelm Nietzsche
Bu eser insanın kendini tanıması ve toplumla olan ilişkisi üzerine kaleme alınan temel eserlerden biridir. Her okurun anlayabileceği dilde kaleme alınan eser, okuruna bambaşka düşünce yapılarını da göstermektedir.
Sevgilerle
Bu yazıyı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız fazlasıyla teşekkür etmiş olursunuz.
Daha fazla bilgi için beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın – Facebook, Instagram, Pinterest ve Twitter.
Priti
6 Mart 2023 at 18:24Great! Philosophy is related to life! Well shared
Hazal Çağla
9 Mart 2023 at 10:48thank you..
Priti
9 Mart 2023 at 12:40Welcome ☺️